Kalvaslakten – Världens bästa festival!

Världens bästa festival!

Kalvaslakten 2011

Tack

och tack igen för att du kom och gjorde så att Kalv blev sig likt igen, åtminstone för en helg, men en helg om året får väl duga!
Kalvens hjärta brinner bara för dig.
Vi kan konstatera att med årets slakt blir 2 personer tvungna att byta nationalitet, och ytterliggare 3 personer får skrivas in på sanatorie. Mer info om det får ni söka på nätet.
Hur som helst får ni oss att känna oss väldigt väl till mods och nära varandra. glas krossades och hjärtan brast, nästa år verkar det vara på plats att tvätta scenmattorna igen.
Mat försöktes värmas och som vanligt vaknade några i fel tält. Kärlek och kalv lever i en härlig symbios.
Även nästa år blir det vi två!
Men tills dess måste vi nog ses på nödens rand för att även om det va ett kalas att minnas, gick det sådär med budgetens sinne. Så kom å möt oss igen i oktobers regn!
Vi kommer att hålla kalas för Kalvens fortlevnad och frodande någonstans i Malmö med omnejd inom kort.
Vidare information om detta kommer så fort vi vet var och hur.
Tack åter en gång för att du finns, utan dig finns inte Kalvaslakten.

/Kansliet

På Kalvaslakten 2010 spelade:

Pascal

Jodå, bandet från Gotland med den rena och raka rocken kommer till oss och ger dig en oförglömlig stund på jorden. Efter att ha släppt en av årets bästa skivor “Allt det här” (split med Mattias Alkberg) rusar de vidare till världens bästa festival. Det här kommer att bli ren och skär magi.

Kajsa Grytt (solo)

Äntligen! För första gången i Kalvaslaktens historia har vi bokat en levande ikon till Kalv. Vi är så oerhört stolta över att Kajsa Grytt kommer och spelar hos oss att man nästan inte tror att det är sant. En artist som skivdebuterade så tidigt som 1980 med Tant Strul och vissa avbrott till trots ständigt varit aktuell. Det märks inte minst på hennes senaste skiva “En kvinna under påverkan” som släpptes i år. En skiva som är väldigt stark och personlig och fått lysande recensioner.

I’m Kingfisher

Thomas Denver Jonsson tog alteregot I’m Kingfisher och bytte inte stil kanske men markerade ändå att det var en förändring. Den forne Grumssonen har nog aldrig låtit bättre än han gör som just I’m Kingfisher. Musikaliskt ligger han i den amerikanska indiefolkens vagga med referenser som Will Oldham och Jason Molina. Kom och kolla på en artist som brittiska the Times 2008 ansåg vara en av sex artister som fört Sverige framåt musikaliskt sedan ABBA.

Christian Kjellvander med Göteborgs Symfoniker

Vi vet inte om det krävs en närmre beskrivning av det här samarbetet.
En gång tidigare har Christian spelat med delar av Göteborgs symfoniker, i februari inför en utsåld Stenhammarsal i Göteborg.
Detta kommer att bli andra gången, och en spelning helt exklusivt för Kalvaslakten.

This is head

Ett av Sveriges i särklass bästa liveband kommer och spelar i en ladugård efter spelningar på både Roskildefestivalen och Hultsfredsfestivalen.
Sannolikt en av de bästa spelningarna som du kan se det här året.
Ja, de är väl hyllade överallt och vi kan inte annat än tycka att de är fantastiska vi också.

Trubbel

Enligt legenden är de ett gäng rännstensungar från Haga som Sonja Hedenbratt och Sten-Åke Cederhök tog i sin famn. De satte dem i en källare och de glömdes bort.
Efter 20 år kom en salig blandning människor upp till marken igen, som inte skulle kunna göra så mycket annat än att formulera enkla meningar som de sätter musik till.
Allt detta betyder underbar rock´n´roll från Göteborg.

Christine Owman

Det senaste året har Christine Owman turnerat i allt från Ryssland till Italien, Island, Storbritannien, Kanada och USA.
Både spelningarna och skivan – THROWING KNIVES – har fått fantastiska recensioner.
Live ackompanjeras Christine Owman av videoprojektioner från 20-talet och spelar bl.a. såg och ukulele.
Musiken är en blandning av distade lo-fi-rytmer, drömska gitarrer och målmedveten cello. Throwing Knives släpptes i USA i Juli och till hösten släpps Familiar Act, en duo med en av Christine Owmans personliga favoriter – Mark Lanegan (Screaming Trees, Queens of the Stone Age).

Läs Blurt Magazines recension av Throwing Knives: http://blurt-online.com/reviews/view/3212/

Rudi Wondervoll (DDR)

Det är med stolthet vi kan presentera den första artist som inte kommer ifrån Sverige i vår line up.
Rudi Wundervoll den smäktande orgelmusikens anfader, som tros allt bekräftar den Östtyska statens suveränitet.
Under lördagen kommer han och spelar ett kortare soloset på stranden. Med en skiktad drink i din hand kommer du i all nakenhet att avnjuta orgelorgie autonom.

Ditt fel

För sista gången får de chansen att inleda denna underbara tillställning, och de kommer att ta den chansen också.
Utökade med en man sedan förra året kommer de att förgylla din tillvaro med örhängen som “Samma gamla”, “Oroa dig inte, livet kommer snart” och nya “Du kommer å dö”.
En oförglömlig show.

På internet...

Vi finns på facebook, Flickr, Youtube och många andra ställen. Har du något att berätta så hör gärna av dig till oss på info@kalvaslakten.se, det är så vi överlever.

Flickr Youtube

Viktig information!

Gilla oss, vi gillar dig!